W czwartek, 20 czerwca br. grupa dziewcząt z klasy 1b i 1c wraz z panią Olgą Szumińską uczestniczyły w zajęciach kulinarnych w pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Zawodowych. Wspólnie z uczennicami klas gastronomicznych piekły i gotowały „małe co nieco”. Zajęcia odbyły się w ramach realizacji programu: „Alternatywne formy spędzania wolnego czasu” Dziewczęta pod okiem pani Małgorzaty Tałejszys zgłębiały tajniki umiejętności kulinarnych.Wykonały sałatkę brokułową, filet z kurczaka duszony z warzywami, podany z ryżem na sypko, roladę z kremem truskawkowym, babeczki – mini szarlotki oraz napój miętowy. Przygotowane przez nie w grupach potrawy zostały ze smakiem zdegustowane.
Spotkanie to pokazało, że wolny czas można spędzić aktywnie, wszak gotowanie jest ostatnio bardzo modne.
|